Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση Γ.Σ. του ΣΥ.Σ.ΠΑ.Π., Τετάρτη 5-11-2008

Την Τετάρτη 05-11-2008 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥΣΠΑΠ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εργασιακής μας κατάστασης και να γίνει ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και τα δεδομένα που υπάρχουν.
Ύστερα από την ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Κο Δημόπουλο,
τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Έχουν εγκριθεί και θα ανακοινωθούν 40 8μηνες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων, οι οποίες έχουν σαν απαραίτητο τυπικό προσόν, την 6μηνη προϋπηρεσία σε ερευνητικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που δεν έχει αυτό το προσόν, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία, και ας έχει κάρτα ανεργίας. Συμμετέχει μόνο αν κάποιος έχει την προϋπηρεσία. Αν όμως κάποιος υποψήφιος έχει συνδυασμό κάρτας ανεργίας και προϋπηρεσία δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να αποκλειστεί.
Τονίζουμε ότι η προσθήκη της προϋπηρεσίας, έγινε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις του ΠΑ.ΠΕΛ. με τον ΑΣΕΠ, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες έξωθεν υποψηφίων, καθώς γνωρίζουμε ότι οι 8μηνες θέσεις βγαίνουν με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια και δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτά. Πιθανόν είναι να υπάρξει ποσοστό θέσεων που να μην είναι από εμάς τους συναδέλφους.
Σαν δικλείδα ασφαλείας λοιπόν έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΠΘ για το ΠΑ.ΠΕΛ. 94 θέσεις σε σύνολο 440 συμβασιούχων των ΑΕΙ πανελλαδικά, ύστερα από έγγραφο του ΥΠΕΠΘ που είχε ζητήσει την καταγραφή τους.
Οι θέσεις αυτές, αναφέρεται στο έγγραφο αυτό, ότι μπορούν να ισχύσουν από 01-01-2009 και οι ειδικότητες και οι βαθμίδες που αναφέρονται αντιστοιχούν σε αυτές των ήδη υπηρετούντων.

Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ένας τρόπος προκήρυξης τέτοιος που να διασφαλίσει την επιλογή όλων μας. Ήδη ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Κο Δημόπουλος με πρωτοβουλία του απέστειλε, σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στη σύνοδο των Πρυτάνεων για τους συμβασιούχους των ΑΕΙ, επιστολή σε όλους τους Πρυτάνεις της χώρας, προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία γραμμή προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή.
Να επισημάνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης του ΠΑΠΕΛ για τη συμμετοχή του στο ΕΣΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει νέα προγράμματα, καθώς και η έγκριση του νέου οργανογράμματος θέσεων και διάρθρωσης υπηρεσιών του ΠΑΠΕΛ. Όπως επίσης εκκρεμεί η υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση 30 νέων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ καθώς και νέες θέσεις ΕΤΕΠ-ΕΕΔΙΠ.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, προτάθηκαν τα εξής:
· Δημιουργία ενός blog στο οποίο θα βγαίνουν ανακοινώσεις καθώς και θα γίνεται ανταλλαγή απόψεων όλων των μελών του Συλλόγου.
· Αποστολή επιστολών σε όλους τους Δημάρχους-Νομάρχες όλων των νομών που υπάρχουν σχολές του ΠΑ.ΠΕΛ. με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης, καθώς και στα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών για συναντήσεις.
· Συνεργασία του Συλλόγου με νομικό-εργατολόγο για διερεύνηση τρόπου ρύθμισης της εργασιακής μας αποκατάστασης.
· Συμμετοχή αντιπροσώπων του Συλλόγου στην συνέλευση των διδασκόντων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11-11-2008 και ώρα 13.00 στη ΣΘΕΤ, προκειμένου να τεθεί το ζήτημα των συμβασιούχων και η λήξη των συμβάσεων και να ζητηθεί ψήφισμα συμπαράστασης.
· Παράσταση των μελών του ΣΥΣΠΑΠ με ψήφισμα στη συνεδρίαση της Δ.Ε. στην Κόρινθο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12-11-2008 και ώρα 13.00. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί 24ωρη στάση εργασίας προς διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων. Δηλώσεις συμμετοχής στο mail του Συλλόγου.
· Αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων. Ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του "θεσμού" του εκτάκτου προσωπικού. Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων.
· Πρόταση για δημιουργία τοπικών επιτροπών ανά πόλη που θα αναλάβουν την συνεργασία με το Δ.Σ. του ΣΥΣΠΑΠ και την ευθύνη ενημέρωσης των ανά πόλη συναδέλφων. Δηλώσεις συμμετοχής στο mail του Συλλόγου.
· Γενική συνέλευση του ΣΥΣΠΑΠ την Πέμπτη 13-11-2008 και ώρα 16.00 στη ΣΘΕΤ.

Εκ του Δ.Σ. Του ΣΥ.Σ.ΠΑ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου