Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση Γ.Σ. του ΣΥ.Σ.ΠΑ.Π., Τετάρτη 12-11-2008

Τρίπολη, 13 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η γενική συνέλευση στις 12.11.08 του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε:
  • Αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων. Ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού του εκτάκτου. Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Άμεσα, να διασφαλιστεί η συνέχιση της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους. Ενιαίο δημόσιο δωδεκάχρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο και δημόσιο σύστημα μεταλυκειακών επαγγελματικών σχολών. Κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Παιδείας.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% επί του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για τα κολέγια. Να μην εφαρμοστεί η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 36/2005.
  • Κατώτατο βασικό μισθό 1400 Ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.

Προχωρούμε:

  • Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 Νοεμβρίου 2008.
  • Συγκέντρωση και πορεία στην Τρίπολη στις 21 Νοεμβρίου 2008 στις 10:00 π.μ. στην Πλ. Αγ. Βασιλείου.
  • Γενική συνέλευση του Συλλόγου στις 21 Νοεμβρίου 2008 στις 12.00μ.μ. στο κτίριο της ΣΘΕΤ στην Τρίπολη.
  • Συγκρότηση επιτροπών εργαζομένων ανά πόλη. Τα μέλη που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, ανά πόλη, είναι τα εξής:

ΤΡΙΠΟΛΗ:
Πυρπάρα Σπυριδούλα, ΣΘΕΤ
Τσαφαρά Αφροδίτη, ΣΘΕΤ
Βουδούρη Βασιλική, Γραφείο Διασύνδεσης


ΝΑΥΠΛΙΟ:
Γεωργακόπουλος Προκόπης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών


ΚΟΡΙΝΘΟΣ:
Παλούκης Γεώργιος, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
Φλώρου Βασιλική, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Ξύδης Παναγιώτης, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής


ΑΘΗΝΑ:
Μπούλη Ακριβή, ΕΛΚΕ
Πανεθυμιτάκη Διονυσία, ΕΛΚΕ

  • Συμμετοχή στην Ομοσπονδία Συμβασιούχων
  • Επαφή με εργατολόγο προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημά μας νομικά.
  • Επαφές με Δημάρχους , Νομάρχες , Κόμμα με σκοπό να παρθούν ψηφίσματα συμπαράστασης.
  • Επαφές με τους Συλλόγους φοιτητών , καθηγητών , μονίμων εργαζομένων του Πανεπιστημίου.
  • Επαφές με εργατικά σωματεία και εργατικά κέντρα με σκοπό την συμπαράσταση τους.
  • Αποστολή δελτίου τύπου στα ΜΜΕ και συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 10.00 π.μ.

Με τιμή


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Σταθόπουλος Πέτρος

Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.
Δρακόπουλος Ιορδάνης

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Δελτίο Τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Δευτέρα 10-11-2008

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Αθήνα 10.11.2008
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:412

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10.11.2008 συνάντηση του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά με θέμα τα προβλήματα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Κατά τη συνάντηση η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας εγγυήθηκε γενικά την καταβολή του εφάπαξ και παρέπεμψε σε συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι η λύση του δανεισμού του Ταμείου από τις Τράπεζες πέρα από την αντιφατικότητα που εμπεριέχει να στέλνει το κράτος τα Ταμεία να δανειστούν από τις Τράπεζες όταν το ίδιο εγγυάται το δανεισμό των Τραπεζών με 28 δισ. ευρώ, μεταθέτει το πρόβλημα σε επόμενη χρονική στιγμή και δεν στηρίζει την βιωσιμότητα του Ταμείου.

Παράλληλα το γεγονός ότι το Ταμείο Πρόνοιας μόνο από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ, όπως και με τον μέχρι τώρα τρόπο αξιοποίησης και δέσμευσης των αποθεματικών του δεν επιτρέπει άλλη λύση πέρα από την άμεση κρατική επιχορήγηση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με την εκτίμηση ότι το πως και το πότε της κρατικής εγγύησης θα εκφραστεί, δηλαδή χωρίς συγκεκριμένο δια ταύτα από τη σημερινή συνάντηση και με δεδομένο ότι εκκρεμούν 15.000 αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων, προχωρά στις 26 Νοεμβρίου σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση το Δεκέμβριο σε συντονισμό και με τη ΓΣΕΕ. Τέλος στο Γενικό Συμβούλιο που συγκαλεί για τις 28 Νοεμβρίου θα εξειδικεύσει τα νέα αγωνιστικά, απεργιακά βήματα.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανακοίνωση Δ.Σ., Τρίτη 11-11-2008

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αύριο 12-11-2008, θα πραγματοποιηθεί παράσταση στην Κόρινθο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται εκεί μέχρι και τις 12.30.
Ύστερα από αίτημα πολλών συναδέλφων, προτάθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου να γίνει αύριο στην Κόρινθο, αμέσως μετά την παράσταση και όχι την Πέμπτη 13-11-2008 όπως είχε αρχικά αποφασισθεί. Τελικά η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα γίνει αύριο στην Κόρινθο και ώρα 14.00.

Για τη μετακίνηση των συναδέλφων που έρχονται από άλλη πόλη, θα υπάρξει, με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, κάλυψη των εξόδων μετακίνησης εφόσον ο σκοπός της μετακίνησης είναι συγκεκριμένος.
Βασική προϋπόθεση, για τους συναδέλφους που θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκινητό τους, είναι να ζητήσουν απλή χειρόγραφη απόδειξη για τη βενζίνη από το πρατήριο αναγράφοντας την ημερομηνία, το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου και το ποσό.
Την απόδειξη αυτή μαζί με την απόδειξη καταβολής των διοδίων, θα τις αποστείλετε Υπ'όψιν της ταμίας του Συλλόγου Κας Παρασκευής Τσετσώνη.
Στον φάκελο που θα αποστείλλετε με τα δικαιολογητικά, θα έχετε μια κατάσταση των εξόδων και σε αυτήν θα αναγράφετε και έναν αριθμό λογαριασμού σας σε τράπεζα στον οποίο και θα κατατεθούν τα χρήματα.

Εκ του Δ.Σ.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Μήνυμα από το προσωπικό του Π.Ε.ΔΙ.Σ. για την 24ωρη Απεργία και κινητοποίηση της Τετάρτης 12-11-2008

Τo προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων θα συμμετάσχει στην 24ωρη Απεργία που αποφάσισε η Γ.Σ. του Συλλόγου καθώς και στην παράσταση των μελών του ΣΥΣΠΑΠ στη συνεδρίαση της Δ.Ε. στην Κόρινθο, την Τετάρτη 12-11-2008 και ώρα 13.00 και συμφωνεί στο να πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Συμβασιούχων στην Κόρινθο αμέσως μετά την Δ.Ε.

Από τo προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Απόφαση Γ.Σ. του ΣΥ.Σ.ΠΑ.Π., Τετάρτη 5-11-2008

Την Τετάρτη 05-11-2008 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥΣΠΑΠ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εργασιακής μας κατάστασης και να γίνει ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και τα δεδομένα που υπάρχουν.
Ύστερα από την ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Κο Δημόπουλο,
τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Έχουν εγκριθεί και θα ανακοινωθούν 40 8μηνες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων, οι οποίες έχουν σαν απαραίτητο τυπικό προσόν, την 6μηνη προϋπηρεσία σε ερευνητικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που δεν έχει αυτό το προσόν, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία, και ας έχει κάρτα ανεργίας. Συμμετέχει μόνο αν κάποιος έχει την προϋπηρεσία. Αν όμως κάποιος υποψήφιος έχει συνδυασμό κάρτας ανεργίας και προϋπηρεσία δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να αποκλειστεί.
Τονίζουμε ότι η προσθήκη της προϋπηρεσίας, έγινε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις του ΠΑ.ΠΕΛ. με τον ΑΣΕΠ, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες έξωθεν υποψηφίων, καθώς γνωρίζουμε ότι οι 8μηνες θέσεις βγαίνουν με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια και δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτά. Πιθανόν είναι να υπάρξει ποσοστό θέσεων που να μην είναι από εμάς τους συναδέλφους.
Σαν δικλείδα ασφαλείας λοιπόν έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΠΘ για το ΠΑ.ΠΕΛ. 94 θέσεις σε σύνολο 440 συμβασιούχων των ΑΕΙ πανελλαδικά, ύστερα από έγγραφο του ΥΠΕΠΘ που είχε ζητήσει την καταγραφή τους.
Οι θέσεις αυτές, αναφέρεται στο έγγραφο αυτό, ότι μπορούν να ισχύσουν από 01-01-2009 και οι ειδικότητες και οι βαθμίδες που αναφέρονται αντιστοιχούν σε αυτές των ήδη υπηρετούντων.

Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ένας τρόπος προκήρυξης τέτοιος που να διασφαλίσει την επιλογή όλων μας. Ήδη ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Κο Δημόπουλος με πρωτοβουλία του απέστειλε, σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στη σύνοδο των Πρυτάνεων για τους συμβασιούχους των ΑΕΙ, επιστολή σε όλους τους Πρυτάνεις της χώρας, προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία γραμμή προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή.
Να επισημάνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης του ΠΑΠΕΛ για τη συμμετοχή του στο ΕΣΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει νέα προγράμματα, καθώς και η έγκριση του νέου οργανογράμματος θέσεων και διάρθρωσης υπηρεσιών του ΠΑΠΕΛ. Όπως επίσης εκκρεμεί η υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση 30 νέων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ καθώς και νέες θέσεις ΕΤΕΠ-ΕΕΔΙΠ.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, προτάθηκαν τα εξής:
· Δημιουργία ενός blog στο οποίο θα βγαίνουν ανακοινώσεις καθώς και θα γίνεται ανταλλαγή απόψεων όλων των μελών του Συλλόγου.
· Αποστολή επιστολών σε όλους τους Δημάρχους-Νομάρχες όλων των νομών που υπάρχουν σχολές του ΠΑ.ΠΕΛ. με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης, καθώς και στα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών για συναντήσεις.
· Συνεργασία του Συλλόγου με νομικό-εργατολόγο για διερεύνηση τρόπου ρύθμισης της εργασιακής μας αποκατάστασης.
· Συμμετοχή αντιπροσώπων του Συλλόγου στην συνέλευση των διδασκόντων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11-11-2008 και ώρα 13.00 στη ΣΘΕΤ, προκειμένου να τεθεί το ζήτημα των συμβασιούχων και η λήξη των συμβάσεων και να ζητηθεί ψήφισμα συμπαράστασης.
· Παράσταση των μελών του ΣΥΣΠΑΠ με ψήφισμα στη συνεδρίαση της Δ.Ε. στην Κόρινθο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12-11-2008 και ώρα 13.00. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί 24ωρη στάση εργασίας προς διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων. Δηλώσεις συμμετοχής στο mail του Συλλόγου.
· Αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων. Ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του "θεσμού" του εκτάκτου προσωπικού. Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων.
· Πρόταση για δημιουργία τοπικών επιτροπών ανά πόλη που θα αναλάβουν την συνεργασία με το Δ.Σ. του ΣΥΣΠΑΠ και την ευθύνη ενημέρωσης των ανά πόλη συναδέλφων. Δηλώσεις συμμετοχής στο mail του Συλλόγου.
· Γενική συνέλευση του ΣΥΣΠΑΠ την Πέμπτη 13-11-2008 και ώρα 16.00 στη ΣΘΕΤ.

Εκ του Δ.Σ. Του ΣΥ.Σ.ΠΑ.Π.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, την Τετάρτη 05-11-2008, δημιουργήθηκε το παρών Ιστολόγιο (blog). Οι στόχοι του ιστολογίου του Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνοψίζονται στα εξής:
  • Να ενημερώνονται τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, για τις αποφάσεις των Γενικών Συνέλευσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
  • Να καταθέτονται ελεύθερα οι απόψεις όλων των μελών του Συλλόγου, να υπάρχει η δυνατότητα αυτές να σχολιαστούν από όποιον επιθυμεί συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της συζήτησης και στην ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Να μεταφέρεται η εμπειρία και οι δραστηριότητες άλλων Συλλόγων Εργαζομένων, Ομοσπονδιών κτλ μέσα από τη δημοσίευση των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων ή μέσω δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τοπικής και πανελλαδικής κυκλοφορίας. Να αποκτούν με αυτό τον τρόπο όλα τα μέλη του Συλλόγου σφαιρική αντίληψη για το τι συμβαίνει στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Να συμβάλλει στο συντονισμό των ενεργειών του Συλλόγου μας με αντίστοιχους Συλλόγους ή Ομοσπονδίες Εργαζομένων.

Παρακαλούνται όσα μέλη έχουν τη σχετική γνώση χειρισμού του ιστολογίου (Blogger / Google) και επιθυμούν να γίνουν αρθρογράφοι, να μου στείλουν την διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail) ώστε να λάβουν τη σχετική πρόσκληση από το σύστημα. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να μου στέλνουν το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους ώστε να το δημοσιεύω εγώ. Όποιος επιθυμεί μπορεί ελεύθερα να προσθέτει σχόλια σε οποιαδήποτε δημοσίευση του ιστολογίου.

Παρακαλώ όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του ιστολογίου με τις απόψεις τους, με σχετικές δημοσιεύσεις από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και με ότι άλλο θεωρούν χρήσιμο για τους αναγνώστες του ιστολογίου. Να γίνει το ιστολόγιο αυτό ένα ακόμη εργαλείο για την ανάπτυξη της συζήτησης μεταξύ μας, για την πληρέστερη και σφαιρικότερη ενημέρωση όλων μας και την οργάνωση κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Έχει μείνει λίγος χρόνος!

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Ο εκτελών χρέη διαχειριστή του ιστολογίου,

Γιώργος Παλούκης