Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Καταγγελία της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια

Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταδικάζει τη δολοφονία του 15χρονου παιδιού από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Είναι μεγάλες και αυτονόητες οι ευθύνες της αστυνομίας και της κυβέρνησης, για το κλίμα που καλλιεργείται και τη διαπαιδαγώγηση στα σώματα ασφαλείας ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους νέους που αγωνίζονται.

Η κρατική καταστολή είναι παράλληλη με την επίθεση στο εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στην παιδεία, στην υγεία και στην πρόνοια. Στόχος είναι ο εκφοβισμός του αγωνιζόμενου λαού.

Οι τυφλοί εμπρησμοί και οι καταστροφές δεν αποτελούν απάντηση σ΄ αυτήν την πολιτική. Αντικειμενικά δρουν νομιμοποιητικά στο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Δίνουμε απάντηση εντείνοντας τους αγώνες για τα δικαιώματά μας, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Δίνουμε απάντηση με τη μαζική μας συμμετοχή στην πανεργατική-πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση, την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη.

Απαιτούμε
  • Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος
  • Να μην συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι ευθύνες
  • Να αποδοθούν τόσο οι ποινικές όσο και οι πολιτικές ευθύνες
Η Ομοσπονδία καλεί τους συλλόγους να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του εγκλήματος του 15χρονου νέου, να κινητοποιηθούν με όποιες μορφές κρίνουν απαραίτητες, εκφράζοντας την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία όλων των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Φ. Βορτελίνος

Η Γ. Γραμματέας
Ρ. Σιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου